TG 60
Doğal mısır nişastasının hidrolizi ile elde edilen, besleyici sakkaritler içeren, saflaştırılmış konsantre çözeltilerdir.
TG 60 | ||
PARAMETRE | Min | Max |
Briks (%) | 82 | 84 |
DE (%) | 58 | 62 |
pH | 4 | 6 |
Fructose % | - | - |
Dextrose (%) | 30 | 36 |
Maltose (%) | 30 | 36 |
Kullanım Alanları
Sert şekerlemeler
Toffee
Karamel
Fudge
Jöle
Fondan
Marshmallow
Nugat
Çikolata
Şekerlenmiş meyveler
Reçel
Marmelat
Meyve Jelleri
Ekmek
Bisküvi
Konserve gıdalar
Ketçap
Kullanıldığı Ürüne Sağladığı Faydalar
Ürüne nemlilik verir, en iyi çırpılma özelliği kazandırır ve köpük yapısında dayanıklılık sağlar.
Dondurmanın kaşığa alınabilirliğini, sertliğini, dokusunu ve ağızdaki hissiyatını kontrol eder. Pütürlü, kumsu hissi ve buz parçaları oluşmasını engeller. Ürün erimeye karşı dirençli olur, hızlı donar ve yavaş erir.
Mikrobiyal dayanıklılık sağlayarak raf ömrünü uzatır.
Kristallenmeyi ve viskoziteyi kontrol eder.
Ürün kıvamına, yapısına ve dokusuna katkı sağlar.
Tat ve görünümü geliştirir, dengeli bir tatlılık sağlar.
Camsı ve parlak bir görünüm sağlar, şeffaflığı arttırır